САСТАНАК САМОСТАЛНОГ СИНДИКАТА ПОШТАНСКИХ РАДНИКА СРБИЈЕ И СИНДИКАТА СОЛИДАРНОСТ

СИНДИКАТ РАДНИКА САОБРАЋАЈА И ВЕЗА БЕОГРАДА

Београд, 18.11.2017. године

Поштовани,

обавештавам Вас да је у суботу, са почетком у  9 30 часова, одржан састанак Самосталног синдиката поштанских радника Србије и Синдиката Солидарност у каменој сали Савеза самосталних синдиката Србије, ул. Дечанска бр. 14.

Састанку су између осталних, присуствовали и Слободан Лаловић, шеф правне службе ССС Србије и Милан Кука, секретар Синдиката саобраћаја и веза Београда, који су активно учествовали на овом састанку, кроз давање сугестија и тумачењу позитивних законских прописа Републике Србије.

Састанак је одржан са следећим дневним редом-

1.       Активности у вези достављених суспензија запосленима у Пошти Србије

2.       Протест Самосталног синдикат запослених у Пошти Србије и Синдиката Солидарнот

3.       Штрајк запослених у Пошти Србије

Напоменуто је да је 47 запослених у Пошти Србије добили или суспензије или упозорење за отказ уговора о раду, да је правној служби Синдиката предато 14 решење о суспензији и то из Новог Сада и Београда, а све ради даљег поступка пред надлежним основним судовима.
Наведене суспензије је потребно фотокопирати и достављати правној служби када буду достављане запосленима.

Припремљена је и кривична пријава Првом основном јавном тужилаштву у Београду против в.д. директора Мире Петровић, све  због повреда појединих одредаба Кривичног законика Републике Србије.

Дана 16.11.2017. године је ССС Србије упутио допис председици Владе Републике Србије и Инспекцији рада у вези суспензија запослених у Пошти Србије.
Отвориће се и жиро рачун солидарности, на коме би се уплаћивала новчана средства ради помоћи запосленим у Пошти Србије који су суспендовани са посла.
Такође ће се одмах обавестити надлежне међународне организације и то првенствено Међународна организација рада о поступању у ЈП Пошти Србије.
Протест запослених у Поштама Србије одржаће се дана 20.11.2017. године са почетком у 19 часова и 30 минута на окретници аутобуса 17 и 83 са кретањем ка Главном поштанском Центру у Земуну.

Штрајк Самосталног синдиката поштанских радника Србије и колега из Синдиката Солидарност ће почети како је и благовремено најављен дана 21.11.2017. године у 7 часова.

Молим да овај протест и најављени штрајк Самосталног синдиката поштанских радника Србије и Синдиката Солидарност подржите у потпуности, из разлога потпуне оправданости поднетих захтева и то Влади Републике Србије и пословодству ЈП Поште Србије.


С поштовањем,

Секретар

Милан Кука, дипл.правник