РАДНИК НИЈЕ РОБ!!!

НАША БОРБА СЕ НАСТАВЉА, ОДЛУКА О ШТРАЈКУ ОСТАЈЕ НА СНАЗИ, КАО И ЗАХТЕВИ ОД КОЈИХ НЕЋЕМО ОДУСТАТИ. ВАЖНО ЈЕ ДА БУДЕМО СВЕСНИ СЛЕДЕЋЕГ: ПОШТА НИЈЕ СУСПЕНДОВАЛА САМО РАДНИКЕ И СИНДИКАЛНЕ ПРЕДСТАВНИКЕ ВЕЋ И ОСНОВНО РАДНИЧКО ПРАВО, А ТО ЈЕ ПРАВО НА ШТРАЈК.

ПОЗИВАМО СВЕ ЗАПОСЛЕНЕ, ЊИХОВЕ ПОРОДИЦЕ, ГРАЂАНЕ, СТУДЕНТЕ, СИНДИКАТЕ, ОРГАНИЗАЦИЈЕ БЛИСКЕ СВЕТУ РАДА И ПРАВДИ, СВЕ ПОТЛАЧЕНЕ И ОБЕСПРАВЉЕНЕ НА ПРОТЕСТНУ ШЕТЊУ СА ПОЧЕТКОМ У 17:00 ЧАСОВА КОЈА КРЕЋЕ ОД ТАКОВСКЕ 2 ПРЕКО БРАНКОВОГ МОСТА ДО УШЋА И НАЗАД.

Добили смо велики број порука и позива у коме нам се колеге јављају и обавештавају нас да је велики притисак вршен од стране надређених, а како би се овај штрајк спречио. Људи који су се дрзнули да позивају колеге на обуставу рада су позивани на разговоре где су „мољени“ да оду на слободне дане, годишњи одмор или ће бити премештени у друге поште, а неки су померени дан пред штрајк.
Суспендовали су председништво Самосталног синдиката поштанских радника, као и синдиката Солидарност Поште Србије, суспендовани су и чланови штрајкачког одбора. Погажено је једно од основних радничких права-право на синдикално деловање и борбу.
Позивамо најхрабрије међу нама, који су и поред огромног притиска одлучили да штрајкују и да покажу незадовољство као и остале запослене који су  незадовољни да нађу храброст и своју снагу преусмере на предстојеће протесте. Страхујемо и не бисмо волели да одмазда пословодства буде усмерена ка вама, као што је то учинињено нама- суспендованима. Штрајк нећемо обуставити јер ни један прави захтев запослених није испуњен.
Молимо вас за разумевање и стрпљење. Желимо да станемо испред свих колега и координишемо штрајком. То нам је у овом тренутку онемогућено суспензијама, као и забраном Пословодства члановима штрајкачког одбора да улазе у објекте Предузећа.

ДОЂИТЕ НА ПРОТЕСТ!!!