ОДРЖАНА ИЗБОРНА СЕДНИЦА САМОСТАЛНОГ СИНДИКАТА КУЛТУРЕ БЕОГРАДА

Градски одбор самосталног синдиката културе Београда на Изборној седници разматрао је петогодишњи Извештај о раду, као и Програм о наредним активностима и задацима. Констатовано је да је култура један уређени систем и да су вођене активности дале веома позитивне резултате у заштити права и интереса чланова Синдиката и њихов материјални и социјални положај, пре свега, кроз примену и поштовање Колективног уговора за установе културе Београда. У овом периоду потписана су два Анекса колективног уговора.

Ангажовањем Градског одбора и у договору са Скупштином Града издејствовано је право на солидарну помоћ у износу од 20.000 динара и она ће бити исплаћена до краја децембра. Такође, решен је и прошлогодишњи проблем пакетића па ће деца запослених у култури Београда добити новчана средства за куповину пакетића.

На овој седници изабрано је ново руководство за мандатни период 2019 – 2024. године.

За председника Самосталног синдиката културе Београда изабрана је МИРЈАНА ДИМИТРИЈЕВИЋ из Историјског архива Београда а за секретара именована је ГОРДАНА БРКИЋ – досадашњи секретар.
Такође, дат је предлог да кандидат за председника Савеза самосталних синдиката Београда буде ДРАГАН ТОДОРОВИЋ а секретар ЖЕЉКО КАРАЛЕЈИЋ.