У ОБРЕНОВЦУ ОДРЖАНА ДРУГА ЕДУКАТИВНА РАДИОНИЦА ЗА ПСИХОЛОШКО ОСНАЖИВАЊЕ ЗАПОСЛЕНИХ

У оквиру пројекта Савеза самосталних синдиката Србије, „Психолошко оснаживање запослених“, 27. децембра 2021. године, у Обреновцу, одржана је друга психолошко едукативна радионица, на којој су учествовали представници синдиката предшколског васпитања и образовања Обреновца. Тема радионице била је: „Конструктивна критика (прихватање, мотивисање и узајамно поштовање саговорника)“. Радионицу је водила Мара Зимоњић, психолог – стручни срадник у СССС.

С обзиром на то да је велики број запослених изложен константном стресу на послу, који неминовно доводи до конфликата, добре комуникационе вештине су од непроцењиве важности у оваквим ситуацијама, а уопште и у животу. Конструктивну критику (као део вештина комуникације), карактерише пружање помоћи и тражење позитивне промене код особе којој је упућена.

У том смислу, констуруктивну критику прати, између осталог, низ вредности попут поштовања, искрености, љубазности и једноставности. Намера конструктивне критике је да се развије или изгради нешто боље од онога што већ постоји или не постоји.

Учесници су имали прилику да, кроз вежбе, предавања, примере и интерактиван рад, увиде на који начин им конструктивна критика као вештина комуникације може помоћи у свом даљем раду.

Реализација пројекта кроз радионице биће настављена у смеру усвајања осталих вештина комуникације које су од значаја за успостављање добрих међуљудских односа и квалитетне комуникације.